Gå till huvudinnehållet

Ämnesguide byggnadsvård

En ingång till olika resurser med byggnadsvård i fokus

Tidskrifter och artiklar


Här ger vi tips om tidskrifter som innehåller artiklar om byggnadsvård. För att läsa dem eller få mer uppgifter om placering med mera klicka på omslaget. För vissa elektroniska tidskrifter behöver du logga in. Kontakta biblioteket för att få inloggningsuppgifter eller registrera dig själv via formuläret "Ny användare" på Vitalis startsida

Vill du hitta fler tidskrifter sök i bibliotekets lista över tidskrifter i bibliotekskatalogen eller i Browzine.  Du kan också söka direkt efter artiklar i Vitalis  Kontakta biblioteket om du har frågor biblioteket@raa.se .

 

Artiklar 

Många artiklar - både de som publicerats i tryck, och de som finns digitalt i fulltext - är indexerade och sökbara i både i bibliotekskatalogen Vitalis och i LIBRIS. Om du t ex söker med orden byggnadsvård och dörrar så kommer många artiklar med i sökresultatet. Oftast behöver du beställa fram publikationen där artikeln publicerats. 

Tidskriften Byggnadskultur (Svenska Byggnadsvårdsföreningen) publicerar artiklarna i tidskriften digitalt och utan kostnad. 

Här kan du testa med lite olika sökord och sökbegrepp. Pröva till exempel att söka i artikelbanken med ordet slamfärg. Eller sök bland rubrikerna på Byggnadskulturs sida.