Gå till huvudinnehållet
Det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller en äldre version. Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du få oväntad

Ämnesguide arkeologi

Arkeologiska rapporter


 

Digitala rapporter i Arkivsök

I söktjänsten Arkivsök hittar du digitala arkeologiska rapporter och publikationer som rapporteras in från arkeologiska uppdrag. Inrapporterade rapporter finns från 2013 och framåt. Även vissa äldre rapporter finns i Arkivsök och mer läggs till regelbundet. 


Arkeologiska rapporter i biblioteket 

Biblioteket har samlat  rapporter från Riksantikvarieämbetets uppdragsverksamhet  och från privata arkeologiföretag från 1970-talet fram till idag. Du söker rapporterna i bibliotekets katalog Vitalis. Du kan välja att endast söka efter de arkeologiska rapporterna genom att välja "Arkeologiska rapporter" i sökrutan. De äldre rapporterna finns ofta  i tryckt format och de nyare är digitala.

Länk till bibliotekskatalogen Vitalis

söka arkeologiska rapporter i Vitalis


Arkeologiska rapporter i arkivet

I arkivet hittar du arkeologiska rapporter fram till år 2019 i den så kallade topografiska serien. För att hitta en rapport behöver du ha uppgift om landskap, socken och fastighet/platsnamn. 

Arkeologiska rapporter från år 2019 och framåt ska istället sökas via Arkivsök.